Melegüzemi munkahelyek párahűtése

meleguzem-parahutese-01Melegüzemi munkahelynek nevezünk minden olyan munkahelyet, ahol a levegő hőmérséklete tartósan meghaladja a 24 ℃ fokot. Ide sorolhatók többek között, az öntödék, hegesztőműhelyek, kovácsműhelyek, de sütödék, pékségek, sörgyártó üzemek is, ahol magas hulladékhő keletkezik a termelés során.

Hallott már az evaporatív hűtésről? Eme környezetbarát hűtési módszer lényege, hogy a víz elpárologtatása révén hül a környezet. A párologtató vagy evaporatív hűtőberendezések egy belső rendszerben keringtetik a párolgáshoz szükséges vizet, így ködpermet kibocsátása nélkül üzemelnek.

Ez különösen előnyös a melegüzemi munkahelyek esetében, ahol a forró munkakörnyezetben a páratartalom nagymértékű emelkedése nélkül drasztikusan csökkenhet a hőmérséklet!

A munkaállomások helyi hűtése különböző teljesítményű mobil párologtató hűtőkkel pontosan szabályozható, sőt a mobilitás révén bármikor megváltoztatható a hűteni kivánt terület nagysága,lokalizációja. További előny, hogy nem csak zárt, de teljesen nyitott térben is hatékonyan hűtenek.

Hűtött környezetben a dolgozók nagyobb odafigyeléssel, koncentrációval képesek dolgozni, ráadásul ebben a veszélyes munkakörnyezetben csökken a munkahelyi balesetek, égési sérülések száma.

Gondoljunk csak bele: Egy forró nyári napon, amikor a szendvicspanel csarnokszerkezet átmelegszik és hőt sugároz ránk, valamint ezzel egy időben a kemence, amely mellett dolgozunk, szintén óriási hőterhelés számunkra, nincs ember, aki ezt a munkakörnyezetet szeretné.
Erre az egyetlen költséghatékony, energiatudatos megoldás a mobil, evaporatív elven működő hűtőgép, melyet a kemence mellé tolva, azonnal élhető környezetet tudunk biztosítani!

Ajánlatot kérek melegüzemi munkahely evaporatív hűtésére!

meleguzem-parahutese-02