Ködhűtő rendszerek

A párolgás elvén hűti le környezetét

A hűtés mellett párásításra, légnedvesítésre, pormegkötésre, páratartalom szabályozására is alkalmasak rendszereink.

Párásítás

A párahűtés elvén működő készülékek párafelhőt bocsátanak ki magukból, így a hűtés mellett párásításra, légnedvesítésre, pormegkötésre, és/vagy a levegő páratartalmának szabályozására is alkalmas.

Hűtés

A párahűtéssel vagy ködhűtéssel a levegő hőmérséklete 7 – 15 °C fokkal csökkenthető!

Ködhűtő rendszerek

hűtés és párásítás

Az evaporatív hűtéshez hasonlóan szintén a párolgás elvén történik a hűtés. Az egyetlen különbség a víz elpárologtatásának lokalizációjából fakad. Míg evaporatív hűtésnél a készüléken belül történik a párolgás, addig a ködhűtés során direkt a levegőben porlasztjuk el a vizet.

Az evaporatív hűtéshez hasonlóan szintén a párolgás elvén történik a hűtés. Az egyetlen különbség a víz elpárologtatásának lokalizációjából fakad. Míg evaporatív hűtésnél a készüléken belül történik a párolgás, addig a ködhűtés során direkt a levegőben porlasztjuk el a vizet.

Az evaporatív hűtéshez hasonlóan a ködhűtő rendszerek is a vízet használják a levegő lehűtéséhez, viszont közvetlenül a levegőben, tehát a levegőbe engedett hideg vízpára segítségével.

Termékeink között megtalálható mobil- és beépített, kisebb és nagyobb, hűtő- és párologtató rendszer egyaránt. A megfelelő rendszer kiválasztásában felmérést követően segítséget nyújtunk.

Párahűtés

kis és közepes nyomáson​

A víz elporlasztása történhet kis és közepes nyomáson. Ilyenkor nincs szükség nagynyomású szivattyúra, egyszerűen csak a párahűtőkészülék víztartályából vagy a hálózati vízvezetékről érkező vizet bontjuk apró szemcsékre. Ilyenkor a ventilátor elé rögzített nagy fordulatszámú tárcsába alacsony nyomású víz kerül, melyet a centrifugális erő segítségével a tárcsa peremén található fogazat porlaszt szét. Ezzel a módszerrel 6-10 °C fokos hőmérséklet csökkenés érhető el. Nincs szükség nagyteljesítményű szivattyúra és apró furatú fúvókákra, ezáltal a termékek a vízkő lerakódásra kevésbé érzékenyek, nehezen dugulnak el, csak időszakos tisztítást igényelnek.

A nagynyomású szivattyú és fúvókák kiküszöbölésének köszönhetően jelentősen csökkenhet a villamos üzemeltetési és karbantartási költség, bár a kisebb nyomás és nagyobb furat átmérő miatt a vízfogyasztás magasabb lehet.

Párahűtés

nagynyomáson

Nagynyomású ködhűtő ventilátorok, vagy vonalsoros párahűtő rendszerek esetében a  70-100 bar nyomáson érkezővizet – speciális fúvókákon keresztül átfújva – 5 mikronnál kisebb méretű vízcseppekké porlasztva permetezzük a levegőbe, ezzel mintegy ködfelhőt, párafelhőt képezve. Az apró méretű vízcseppek a levegőben a meleg hatására azonnal elpárolognak ( nem nedvesítve környezetüket), ezzel hőt vonnak el környezetükből, így 10 – 15 °C fokkal csökkentik a levegő hőmérsékletét.

Előnyei:

  • A párahűtéssel vagy ködhűtéssel a levegő hőmérséklete 7 – 15 °C fokkal csökkenthető!
  • A párahűtés elvén működő készülékek párafelhőt bocsátanak ki magukból, így a hűtés mellett párásításra, légnedvesítésre, pormegkötésre, és/vagy a levegő páratartalmának szabályozására is alkalmas.

Ködhűtési megoldások

Mobil és fix telepítésű ködhűtő rendszerek

Kérjen egyedi ajánlatot!

Várjuk üzentét! - a TecnoCooling csapata

Terület jellege:

Ha egyéb:

Tervrajz

Kapcsolat

Bővebb információért vegye fel velünk a kapcsolatot!

Telefonszámunk

+ 36 70 633 3310

e-mail címünk

kapcsolat@ipari-parahutes.hu

cÍMÜNK

Göd, Rákóczi út 118.