Ipari csarnokok párahűtése

A beruházási költség 40-50%-al, az üzemeltetési költség 80-90%-al kevesebb, mint a hagyományos klímaberendezés kialakításánál.

Munkaállomások hűtése

Termékek minőségvédelme

Dolgozók védelme

Nyári hőségben a nagy üvegfelületek, acélszerkezetes csarnokok, műhelyek, gyártóüzemek ontják magukból a meleget. Az ilyen épületekben a hőség sokszor elviselhetetlenebb, mint a tűzőnapon. Megoldás: a jószellőzés + klíma.

Ha még nincs klímaberendezése, feltétlenül érdemes megfontolni, hogy a hagyományos, illetve általánosan elterjedt klímaberendezések igen magas beruházási költsége és magas üzemeltetési költsége helyett inkább az evaporatív hűtést válassza, mely az emberi tartózkodást kellemessé tevő, költségtakarékos, energiagazdaságos és a környezetet nem terhelő megoldás.

A berendezés alkalmazásának előnyei:

Physilab Mérésautomatizálási Kft.

CNC csarnokának evaporatív hűtése

500 m2 alapterület, 7,5 méteres belmagasság

Számításaink szerint a legkedvezőbb megoldás (hűtéshatékonyságot, beruházási költséget, havi üzemletetési költségeket figyelembe véve) egy fix telepítésű evaporatív hűtőrendszer lett. A központi hűtőegységet 5,5 méteres magasságba helyeztük, majd onnan 2 párhuzamosan futó, 10-10 méter hosszú, egyenként 6-6 levegőbeömlő nyílással rendelkező légcsatornával szereltük fel. A rendszer óránként 22.000 köbméter hűvös levegőt juttat a helyiségbe az egyes technológiából származó hőterheléseknek megfelelő elosztásban, így biztosítva a homogén hőmérséklet eloszlást méghozzá úgy, hogy a levegő térfogatáram 60%-a a hátsó, belső hőterhelés szempontjából kritikusabb részre jut el.

500

négyzetméter alapterület

7,5

méter belmagasság

22.000

köbméter levegő óránként

10

percen belül érezhető hatás

A csarnok hűtésre a dolgozók munkakörülményeinek, komfort érzetének javítása érdekében volt szükség. Ugyanis az acélszerkezetes üvegtetővel rendelkező csarnokban, a sokszor 30-35 fok feletti hőmérsékleten nem tudtak a megfelelő hatékonysággal és biztonsággal dolgozni.
Igazgató
A klimatizált érzés a bekapcsolást követően már 10 perc elteltével érezhető!
CNC Esztergályos
Az evaporatív hűtőrendszer billenőkapcsolóval indítható el és állítható le a hőterheléstől függően. A hűtés intenzitása a csarnokban uralkodó hőmérséklet és páratartalom függvényében "önműködően" változik, hiszen az evaporatív, vagy másnéven párologtató hűtésnek pont az a lényege, hogy minél melegebb van, annál jobban hűt!
Karbantartó

Kérjen egyedi ajánlatot!

Várjuk üzentét! - a TecnoCooling csapata

  Terület jellege:

  Ha egyéb:

  Tervrajz

  Kapcsolat

  Bővebb információért vegye fel velünk a kapcsolatot!

  Telefonszámunk

  + 36 70 633 3310

  e-mail címünk

  kapcsolat@ipari-parahutes.hu

  cÍMÜNK

  Göd, Rákóczi út 118.