Csarnokhűtés párahűtéssel


csarnokok evaporativ parahutese 2Nyári hőségben a nagy üvegfelületek, acélszerkezetes csarnokok, műhelyek, gyártóüzemek ontják magukból a meleget. Az ilyen épületekben a hőség sokszor elviselhetetlenebb, mint a tűzőnapon. Megoldás: a jószellőzés + klíma.

Ha még nincs klímaberendezése, feltétlenül érdemes megfontolni, hogy a hagyományos, illetve általánosan elterjedt klímaberendezések igen magas beruházási költsége és magas üzemeltetési költsége helyett inkább az evaporatív hűtést válassza, mely az emberi tartózkodást kellemessé tevő, költségtakarékos, energiagazdaságos és a környezetet nem terhelő megoldás.

A berendezés alkalmazásának előnyei:

  • a kellemes munkahelyi közérzet jobb minőségű munkát eredményez
  • a beruházási költség 40-50%-al, az üzemeltetési költség 80-90%-al kevesebb, mint a hagyományos klímaberendezés kialakításánál
  • a hatékony légszűrés következtében a por, a kellemetlen illatok és egyéb ártalmas anyagok mennyisége is csökken
  • a környezet kismértékű párásításával enyhíti az allergia okozta tüneteket
  • nyitott ajtónál és ablaknál is hatékonyan hűt
  • a mobil evaporatív hűtőkészülék könnyen és sokoldalúan használhatóak
  • a környezet elektrosztatikus kisüléseit minimalizálja

Szakértőink díjmentes helyszíni felmérést végeznek annak érdekében, hogy az Önnek leginkább megfelelőrendszert ajánlhassuk.

{slide=Physilab Mérésautomatizálási Kft. CNC csarnokának evaporatív hűtése

                 - klikkeljen a referencia megtekintéséért!}

A csarnok hűtésre a dolgozók munkakörülményeinek, komfort érzetének javítása érdekében volt szükség. Ugyanis az acélszerkezetes üvegtetővel rendelkező csarnokban, a sokszor 30-35 fok feletti hőmérsékleten nem tudtak a megfelelő hatékonysággal és biztonsággal dolgozni.

A közel 500 m2-es alapterületű csarnok 7,5 méteres belmagassággal rendelkezik.

legcsatornazhato-fix-evaporativ-hutorendszerSzámításaink szerint a legkedvezőbb megoldás ( hűtéshatékonyságot, beruházási költséget, havi üzemletetési költségeket figyelembe véve) egy fix telepítésű evaporatív hűtőrendszer lett. A központi hűtőegységet 5,5 méteres magasságba helyeztük, majd onnan 2 párhuzamosan futó, 10-10 méter hosszú, egyenként 6-6 levegőbeömlő nyílással rendelkező légcsatornával szereltük fel. A rendszer óránként 22.000 köbméter hűvös levegőt juttat a helyiségbe az egyes technológiából származó hőterheléseknek megfelelő elosztásban, így biztosítva a homogén hőmérséklet eloszlást méghozzá úgy, hogy a levegő térfogatáram 60%-a a hátsó, belső hőterhelés szempontjából kritikusabb részre jut el.

Az evaporatív hűtőrendszer billenőkapcsolóval indítható el és állítható le a hőterheléstől függően. A hűtés intenzitása a csarnokban uralkodó hőmérséklet és páratartalom függvényében "önműködően" változik, hiszen az evaporatív, vagy másnéven párologtató hűtésnek pont az a lényege, hogy minél melegebb van, annál jobban hűt! A klimatizált érzés a bekapcsolást követően már 10 perc elteltével érezhető!

{/slide}

 

Ajánlatot kérek evaporatív csarnok hűtésre!

 

Raktárak, csarnokok infrafűtése!