Munkavédelmi személyi hűtés

Nagy hőségben a munka hatékonysága jelentősen csökken.
szemelyi huto termekek 2A hőségben dolgozókra hatalmas terhelés nehezedik, kiszáradás, kimerülés fenyegeti őket. Ez csak fokozódik, ha zárt védőöltözéket viselnek. A hőség nem csak személyesen viseli meg a dolgozókat, de a munkavégzés is kevésbé hatékony: lassabban dolgoznak, többet hibáznak. Igy egyszerre válik a dolgozó kényelmetlensége anyagi veszteséggé is.

A munkavédelem szabályzata a fokozódó hőséggel nagyobb szüneteket, ahol lehet árnyék biztosítását és megfelelő mennyiségű folyadékpótlást ír elő.
Bár a hőségben történő munkavégzést a munkavédelmi előírások számos pontban szabályozzák, a régi szabályok megszületésekor még nem ismert újabb módszerek, további hatékony eszközök is megjelentek.
A kánikulában vagy forró környezetben nem csak a már hagyományosnak számító védőitallal, pihenőkkel, de pl. hűthető ruházattal is megfelelő hűtést biztosíthatunk. A kellemesebb munkakörülmények révén a forró környezetben végzett munka koncentráltabb lesz, a munkahelyi balesetek száma is jelentősen csökken.

Az egyéni, személyi hűtő eszközök lehetnek hűtőmellények, csukló hűtők, nyakhűtő palástok, hűtőkendők, melyet nyakba, fej köré vagy csuklóra kötve is használhatunk. Különösen ajánlott olyan munkavégzésnél, ahol nem megoldható a környezeti levegő hűtése. Pl pályamunkások, buszvezetők, mentők, tűzoltók, kohászok, hegesztők, zárt kabinban dolgozók, kánikulában is öltönyt viselők, motorosok stb.

A ruha hűtésére több megoldás is létezik, mindegyik lényege, hogy valamilyen hideget kipárologtató közeget helyezzünk el a ruhában. Ezek közül az egyik leghatékonyabb megoldás, ha a ruhát párolgás útján történő hőelvonásra teszzük alkalmassá.

szemelyi hutes5-10 órás hűtőhatás, mindössze 10 perc vízbe áztatással!


A párolgás, azaz a folyadék halmazállapotból légnemű halmazállapotba való kerülés jelentős hőmennyiséget von el. Ismert, hogy az erősen illékony anyagok ( pl. éter) erős hűtőhatást biztosítanak, de még a közönséges víz párolgása is hatékony megoldás. ( pl. vizesen szélben állva ez különösösen erős lehet, de jól illusztrálja ezt az eső utáni lehűlés, a vizesen száradó ruhák hűs hőmérséklete, vagy az orvosi alkalmazásokból ismert vizes borogatás is).

Az általunk kínált különleges anyagú ruhák ezt a vizes párolgást használják ki. Anyagára jellemző,hogy míg jelentős mennyiségű vizet képesek magukba szívni, ugyanakkor az anyag víztaszító bevonata miatt, maga az anyag száraz magad. A ruha aztán a víz párologtatásával hűvösebb lesz, mint környezete, mindez kiváló hatással jár és igen népszerű a melegben végzett munkák, szabadidős tevékenységek, sportok közben.

 

Ajánlatot kérek munkavédelmi személyi hűtésre!