Építési területek párahűtése

epitesi-terulet-parahutese 3Építkezéseken különösen nagy problémát jelent a hőség. Különösen azért, mert az építkezések általában teljesen “szűz” helyen történnek, ahol nincs semmilyen természetes árnyékolás ( pl. fák, vagy szomszédos házak), ami egy cseppnyi enyhülést jelentene. Ráadásul a nagyobb beruházások mindig vasbeton szerkezetű építmények, amikre jellemző, hogy a tűző napon akár 10-20 ℃fokkal magasabb hőmérséklet is lehet bennük, mint általában az utcán. Ez komoly problémát jelent az építkezésen dolgozó munkásokra nézve, hiszen a nyílt tér klimatizációja nélkül könnyen a hőstressz állapotába kerülhetnek.

Miért veszélyes ez?

Nagy hőségben a munka hatékonysága jelentősen csökken. A hőségben dolgozókra hatalmas terhelés nehezedik, kiszáradás, kimerülés fenyegeti őket. Ez csak fokozódik, ha zárt védőöltözéket viselnek. A hőség nem csak személyesen viseli meg a dolgozókat, de a munkavégzés is kevésbé hatékony: lassabban dolgoznak, többet hibáznak. Így egyszerre válik a dolgozó kényelmetlensége anyagi veszteséggé is.

Bár a hőségben történő munkavégzést a munkavédelmi előírások számos pontban szabályozzák, a régi szabályok megszületésekor még nem ismert újabb módszerek, további hatékony eszközök is megjelentek. A kánikulában vagy forró környezetben nem csak a már hagyományosnak számító védőitallal, pihenőkkel, de pl. nagy teljesítményű, mobil evaporatív párahűtő berendezésekkel is megfelelő hűtést biztosíthatunk.  A professzionális kültéri klíma berendezések 10-15 ℃ fokkal képesek csökkenteni a levegő hőmérsékletét. A kellemesebb munkakörülmények révén a forró környezetben végzett munka koncentráltabb lesz, a munkahelyi balesetek száma is jelentősen csökken.

Ráadás  - Pormegkötés

Az építőipar minden egyes területére igaz, hogy a törmelékkel együtt keletkezett por nagyban befolyásolja környezetünket. Csökken teherbíró képességünk, árt egészségünknek, valamint koszt eredményez mely zavarhatja az építkezés környékén élőket.

epitesi-terulet-parahutese3

A Perfect-Cool ködhűtő rendszereknek köszönhetően kiküszöbölhetők mindezen problémák. A speciális ködképző szórófejen átpréselt víz úgynevezett páraködöt hoz létre, mely lenyomja a port anélkül hogy sarat képezne. Az építkezések, épület bontások, felújítások, de akár a bányákban, kőfejtő üzemekben a rakodás során keletkezett port is könnyen eltávolíthatjuk, ha a futószalag végére helyezzük el a ködhűtő berendezést, így a törmelék nagyon kis mértékben átnedvesedik s a szabadesés következtében nem keletkezik por. A rendszer üzemeltetési költsége alacsony, szerelése egyszerű, karbantartása minimális, beruházási költségei hamar megtérülnek.

Ajánlatot kérek építési terület párahűtésére

 

tekintse-meg-futes Építési területek infrafűtése