Istállók, állatfarmok, baromfi telepek párahűtése

Termelési szempontból kedvezőtlen körülmények optimalizálása.

Tudta?

Az állatok növekedési, tejtermelési, szaporodási teljesítménye nagyban függ a levegő hőmérsékletétől.

25°C fok felett az állatokat hőstressz éri, csökken az étvágyuk, minden téren eredménycsökkenés tapasztalható.

Ez hátrányosan érinti a vágóhús minőségét valamint a tenyészállatok természetes módon történő utánpótlását, szaporodását így szükségessé válik az állatok környezetének mesterséges hűtése.
Különös veszélynek vannak kitéve a baromfik, ugyanis verejtékmirigyek hiányában nem tudják magukat lehűteni.

Csupán 4°C fokos testhőmérséklet emelkedés is az állat elhullásához vezet. Különösen nagy problémát okoz ez olyan baromfitelepeken, ahol a madarakat összezsúfolva tartják.

Mi a megoldás?

Istállók és állatfarmok hűtése

Kutatások bizonyították, hogy azokat az állatokat, melyeket közvetlenül etetés előtt párásítással hűtöttek le, jelentősen nagyobb (+13%) takarmányfelvételük volt, és sokkal tovább ettek (+19 %) mint a hagyományos körülmények között étkező állatok. A kapott eredmények a párásítás eredményességét tükrözik, következésképpen a csúcshőmérséklet csökkentése megfelelő stratégia egy olyan tevékenység alatt, mint pl. az állatok táplálása, etetése.

A hűtő és párásító rendszerek segítségével, alacsony költségráfordítás mellett;

Kutatások kimutatták, hogy az árnyékolás és a mesterséges légmozgás kombinációját alkalmazó párásító berendezések az istálló hűtésének leghatékonyabb technikája, így a forró, nyári hónapok alatt elszenvedett termelési veszteség nagyban csökken. A magas nyomáson működő párásító fúvókák által kibocsátott víz hatékonyan hűti a környezetet, javítja az állatok közérzetét. A kiáramló vízpára légmozgását ventilátorok segítségével érik el, ezáltal hatékonyabbá téve a rendszert. Fertőtlenítő adagoló segítségével pedig gondoskodhatunk az állatok környezetének sterilizálásáról is.

Kérjen egyedi ajánlatot!

Várjuk üzentét! - a TecnoCooling csapata

  Terület jellege:

  Ha egyéb:

  Tervrajz

  Kapcsolat

  Bővebb információért vegye fel velünk a kapcsolatot!

  Telefonszámunk

  + 36 70 633 3310

  e-mail címünk

  kapcsolat@ipari-parahutes.hu

  cÍMÜNK

  Göd, Rákóczi út 118.